آیا شما واردکننده یا صادرکنندهای هستید که مشتاق انتخاب گزینههای مختلف حمل و نقل برای حمل کالاهای خود هستید؟ قطعاً اگر در دنیای تجارت بینالملل فعالیت دارید، میدانید که جابجایی کالا به طور کارآمد و مقرونبهصرفه از اهمیت بالایی برخوردار است. در این میان، حمل به روش FCL (بار کامل کانتینر) به عنوان یکی از رایجترین روشهای حمل و نقل دریایی، نقشی کلیدی ایفا میکند. در این مقاله، به بررسی جامع این روش حمل و نقل، مزایا و معایب آن و همچنین عوامل موثر بر محاسبات نرخ FCL میپردازیم.
تعریف حمل به روش FCL یا فول کانتینر
در واقع FCL مخفف Full Container Load به معنای “بار کامل کانتینر” است. FCL یک اصطلاح حمل و نقل است که به روشی از حمل و نقل اشاره دارد که در آن کل کانتینر حمل و نقل منحصراً به یک گیرنده یا فرستنده اختصاص داده شده است. به عبارت دیگردر حمل به روش FCL کانتینر به طور کامل با کالاهای یک سفارشدهنده بارگیری میشود.
متداول ترین اندازههای کانتینر در روش حمل FCL 20 فوت و 40 فوت (نشان دهنده طول آنها) است.
علاوه بر این، کانتینرهایی به نام HQ 20 و HQ 40 هم وجود دارد. این کانتینرها به عنوان کانتینرهای “مکعب بلند” یا high cube طبقهبندی می شوند و تقریباً یک فوت بلندتر از کانتینرهای استاندارد 20 و 40 فوتی هستند.
- 20 GP: مخفف General Purpose است و 20 فوت طول دارد.
- 20 HQ: مخفف High Cube با طول 20 فوت و ارتفاع بیشتر در مقایسه با 20 GP است.
- 40 GP: کانتینر همه منظوره که 40 فوت طول دارد.
- 40 HQ: کانتینر High Cube، به طول 40 فوت و 1 فوت بلندتر از 40 GP.
نوع کانتینر | حداکثر بار (Kg) | ظرفیت (بر حسب مترمکعب) |
---|---|---|
20 GP (General Purpose) | 21,720 kg | 33 CBM |
20 HQ (High Cube) | 26,530 kg | 37.3 CBM |
40 GP (General Purpose) | 26,650 kg | 67 CBM |
40 HQ (High Cube) | 28,160 kg | 76CBM |
نحوه محاسبه نرخ حمل و نقل دریایی برای FCL
هنگام محاسبه نرخ حمل و نقل دریایی برای بار کامل کانتینر (FCL)، ضروری است که اجزای مختلفی را در نظر بگیرید که در هزینه کلی نقش دارند. عوامل اولیه شامل هزینههای تعیین شده توسط حامل و هزینه های مربوط به جابجایی و ترخیص کالا در حین بارگیری و تخلیه است.
در حمل به روش FCL، خطوط حمل و نقل معمولاً برای اندازه های مختلف کانتینر، مانند کانتینرهای مکعب بلند 20، 40 و 40 HQ، هزینه ثابتی را اعمال می کنند. مقدار مشخصی که شارژ میشود به چندین متغیر از جمله مبدا و مقصد، حجم، زمان سال و سایر عوامل مرتبط بستگی دارد.
در ادامه مروری بر اجزای کلیدی خواهیم داشت که نرخ حمل و نقل دریایی برای محمولههای FCL را تشکیل میدهند:
حمل و نقل داخلی
این هزینه انتقال کالای شما از جایی که هستید (فرستنده) به انبار صادرات یا بندری است که کالاهای شما در کشتی بارگیری میشود. در واقع این بخش قسمت اول سفر کالاهای شماست.
شما مبلغ مشخصی را برای این سرویس میپردازید که از سوی شرکت حمل و نقل به شما اعلام میشود. ،
هزینه جابجایی بندر مقصد
این هزینه در واقع هزینهای است که توسط بندر مقصد برای پوشش هزینههای جابجایی محموله شما در زمان ورود دریافت میشود. مثلاً اگر باری را به دبی ارسال میکند، در بندر دبی هزینهای بابت بار دریافت میشود تا کارهای رسیدگی به بار شما انجام شود.
هزینه مستندات
این هزینه برای آماده کردن تمام مدارک برای ارسال کالاهای شما است. هزینه مستندات در حمل به روش FCL شامل تهیه اسنادی مانند بارنامه خط کشتیرانی، بارنامه تفکیکی (HBL)، گواهی مبدا و موارد دیگر است. برای این بخش، شما مبلغ ثابتی را برای تهیه و پردازش این اسناد پرداخت میکنید.
ترخیص کالا از گمرک
این هزینه برای تهیه و ارسال مدارک مورد نیاز گمرک است. این هزینه بابت پیروی از قوانین ورود کالا به یک کشور و بررسی آن پرداخت میشود.
بیمه و امنیت
حق بیمه در روش حمل FCL یک هزینه اضافی برای پوشش اقدامات ایمنی بیشتر در بندر است و از سوی شرکت حمل و نقل تعیین میشود.
حمل و نقل دریایی
این هزینه، هزینه اصلی ارسال کالای شما به مقصد است. هزینه حمل و نقل دریایی، قیمت پایهای است که برای استفاده از کشتیهای شرکت حمل و نقل میپردازید. هزینه حمل بر اساس مواردی مانند اندازه کانتینر، مبدا و مقصد تعیین میشود.
فرآیند حمل به روش FCL
مرحله 1: انتخاب یک شرکت حمل و نقل خوب
یک شرکت حمل و نقل بار را انتخاب کنید که گزینههایی را برای اندازههای مختلف کانتینر ارائه میدهد. همچنین شرکتی را انتخاب کنید که بهترین عملکرد را در ارسال کالا داشته است و محموله را ایمن به مقصد میرساند. معتبر بودن شرکت اهمیت زیادی دارد.
ما در نمایندگی کشتیرانی ساعی ترابر آرشام با بهکارگیری نیروهای متخصص و باتجربه کلیه خدمات حمل و نقل دریایی از جمله حمل به روش LCL و FCL را به بهترین و ایمنترین راه برای شما انجام میدهیم.
مرحله 2: ارسال مدارک
ارائه مدارک لازم از جمله:
فاکتور تجاری: فاکتور تجاری ارزش تمام کالاهای وارد شده را اعلام میکند که برای ارزیابی مالیات و عوارض بسیار مهم است.
لیست بستهبندی: سند لیست بستهبندی که توسط شما از طریق کارخانه یا سازنده شما ارائه شده است، ابعاد و وزن همه کارتنهای ارسال شده را مشخص می کند.
با توجه به نوع کالا، ممکن است اسناد اضافی مربوط به محصول مورد نیاز باشد.
مرحله 3: بارگیری کالا در کانتینر
بر خلاف حمل به روش LCL، که در آن کالاها در انبار حمل و نقل ادغام میشوند، FCL امکان بارگیری مستقیم کالا را در کانتینر در محل کارخانه فراهم میکند.
مرحله 4: انتقال کانتینر بار
پس از بارگیری و مهر و موم شدن، کانتینر با کامیون به بندر مبدا حمل میشود. کامیون قبل از تحویل مستقیم کانتینر به بندر، از گمرک عبور میکند. سپس مسئولیت بارگیری کانتینر روی کشتی باری به بندر منتقل میشود.
مرحله 5: حمل و نقل دریایی
با توجه به مسیر حمل و نقل انتخابی (مستقیم یا با توقفهای متعدد)، کشتی باری تقریباً 10 تا 30 روز طول میکشد تا به بندر نهایی برسد.
مرحله 6: رسیدن به انبار مقصد
پس از گذراندن گمرک واردات، در صورت دخالت باربری، کانتینر برای پردازش به انبار آنها انتقال داده میشود. سپس مستقیماً به آدرس مقصد حمل میشود. در صورت عدم استفاده از خدمات یک شرکت حمل و نقل، حمل بار میتواند مستقیماً از بندر به آدرس مقصد ترتیب داده شود. با این حال، این روش توصیه نمیشود مگر این که تجربه بالایی در حمل و نقل داشته باشید، زیرا ممکن است منجر به هزینههای غیرمنتظره شود.
مرحله 7: تحویل نهایی
کامیون، کانتینر باز نشده را به آدرس مقصد تحویل میدهد. تخلیه کالا انجام میشود و سپس کانتینر به بندر تحویل داده میشود.
مزایای استفاده از حمل به روش FCL
استفاده از حمل به روش FCL مزایای زیادی دارد، به خصوص اگر حجم کالای ارسالی شما زیاد باشد. از مهمترین مزایای استفاده از این روش حمل بینالمللی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
⦁ ایمن بودن محموله و دور بودن از آسیب
از آن جایی که بار شما به تنهایی داخل کانتینر قرار میگیرد و مانند حمل LCL فضای مشترکی با سایر اقلام ندارد، کمتر در معرض آسیب و شکستگی بر اثر جابجایی حین بارگیری و تخلیه قرار دارد.
⦁ حمل و نقل سریعتر
حمل به روش FCL معمولاً سریعتر از حمل به روش LCL است، زیرا لازم نیست بار شما قبل از ارسال یا قبل از تخلیه در مقصد با دیگران ادغام شود.
⦁ امکان کنترل بیشتر بر حمل و نقل کالای خود
وقتی محموله خود را به روش FCL ارسال میکنید، کنترل بیشتری بر بار و برنامه حمل و نقل آن دارید زیرا مجبور نیستید به جدول زمانی ارسال شخص دیگری تکیه کنید.
معایب استفاده از حمل و نقل به روش FCL
⦁ هزینه
شاید مهمترین نقطه ضعف حمل و نقل به روش FCL هزینه آن باشد. هزینه حمل کالا از طریق FCL نسبت به حمل LCL معمولاً بسیار بیشتر است زیرا به جای فضایی که محصول شما در یک کانتینر اشغال میکند، هزینه کل یک کانتینر را میپردازید.
⦁ حداقل حجم مورد نیاز
یکی دیگر از نقاط ضعف حمل و نقل FCL این است که معمولاً برای پر کردن یک کانتینر به حجم بیشتری از کالا نیاز دارید. ممکن است برای مشاغل کوچک یا کسانی که سفارش های کوچکتر را ارسال می کنند، عملی نباشد.
تفاوتهای حمل به روش FCL و LCL
تفاوت اصلی بین این دو روش حمل در این است که در روش LCL، فضای کانتینر را با محمولههای دیگران به اشتراک میگذارید. تفاوتهای دیگری نیز وجود دارد که در زیر به آنها میپردازیم.
⦁ تفاوت در هزینه
با FCL، شما باید قیمت یک کانتینر کامل را بپردازید، چه محموله شما کانتینر را پر کند چه پر نکند. هیچ قانونی وجود ندارد که حجم محموله شما چقدر باشد تا بتوانید از FCL استفاده کنید. البته، LCL ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد زیرا هزینه حمل و نقل شما به ازای هر CBM (متر مکعب) دریافت میشود. CBM اساساً میزان فضای مورد نیاز محموله شما را اندازهگیری میکند. بنابراین، اگر کالاهایی را حمل میکنید که نمیتوانند چیزی روی آنها انباشته باشند، یا فضای زیادی را اشغال میکنند، باید هزینه تمام فضایی را بپردازید که سایر محمولهها به دلیل کالاهای شما نمیتوانند از آن استفاده کنند.
⦁ تفاوت در حجم
LCL برای محمولههای کمتر از 1 متر مکعب یا حداقل کمتر از 10 متر مکعب ایدهآل است. اگر حجم بار شما کمتر از 1 متر مکعب است (و وزن محموله شما کمتر از 200 کیلوگرم است)، بهتر است از حمل و نقل هوایی استفاده کنید. اما اگر حجمی بیش از 10 متر مکعب ارسال می کنید، تفاوت قیمت بین بار کامل کانتینر و LCL ممکن است به اندازهای نزدیک باشد که اهمیتی نداشته باشد.
⦁ تفاوت در سرعت رسیدن محموله
رسیدن LCL نسبت به محمولههای FCL زمان بیشتری طول میکشد. این کند بودن به این دلیل است که روزهای بیشتری برای تجمیع کالاهای شما با سایر فرستندهها نیاز است.
⦁ تفاوت در میزان امنیت
FCL عموماً امنتر از LCL است و خطر آسیب، سرقت یا از دست دادن در آن کمتر است زیرا بار فقط متعلق به 1 گیرنده است. البته اگر شرکت حمل و نقل حرفهای و قوی باشد، امنیت LCL نیز میتواند خوب و قابل قبول باشد.
⦁ تفاوت در انعطاف پذیری
LCL در مقایسه با FCL کاملاً انعطافپذیر است. به عنوان مثال، اگر قرار باشد مشتری بار خود را به چندین مرکز FBA آمازون یا چندین لجستیک مشارکتی تحویل دهد، یا تحویل خود را در مقصد تقسیم کند، روش حمل LCL ایدهآل است. اما اگر نیاز به انجام این کار از طریق حمل به روش FCL دارید، باید هزینههای اضافی انبارداری، تخلیه، مرتبسازی و حمل بار به آدرس تحویل را در نظر بگیرید.
⦁ تفاوت در دسترسی
در زمانهای شلوغ سال، مانند تعطیلات عید، دریافت محمولههای FCL دشوارتر است. در این زمان، LCL ممکن است گزینه بهتر و حتی سریعتری ارائه دهد، زیرا لازم نیست منتظر در دسترس قرار گرفتن و خالی شدن یک کانتینر کامل باشید.
انتخاب بهترین شرکت حمل به روش FCL
اگرچه حمل و نقل به روش FCL مزایای زیادی دارد، اما انتخاب شرکت حمل و نقل مناسب میتواند چالشبرانگیز باشد. انتخاب یک شرکت خوب و معتبر به بهبود روند حمل و نقل کالاهای شما کمک میکد.
شرکت نمایندگی ساعی ترابر آرشام یکی از بهترین شرکتها برای حمل به روش FCL است. از مهمترین مزایا و ارزشهای افزوده این شرکت میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
سابقه و تجربه: شرکت نمایندگی ساعی ترابر آرشام با سالها تجربه در صنعت حمل و نقل، به طور کامل به پیچیدگیهای حمل و نقل FCL آگاه است. ما از دانش و تخصص خود برای ارائه راه حل های سفارشی استفاده می کنیم تا نیازهای منحصر به فرد شما را برآورده می کند.
شبکه جهانی: شرکت نمایندگی ساعی ترابر آرشام دارای شبکه گسترده ای از شرکا در سراسر جهان است که این امکان را میدهد حمل و نقل شما را به طور کارآمد و مقرونبهصرفه انجام دهیم. فرقی نمیکند که محموله شما به کجا ارسال میشود، ما میتوانیم آن را به موقع و با خیال راحت به مقصد برسانیم!
خدمات جامع: ما در شرکت نمایندگی ساعی ترابر آرشام طیف وسیعی از خدمات را ارائه میدهیم که فراتر از حمل و نقل صرف است. این خدمات شامل بستهبندی استاندارد، انبارداری، بیمه و ترخیص کالا از گمرک میشود. ما می توانیم تمام جنبههای حمل و نقل FCL شما را مدیریت کنیم تا شما روی چیزهای مهمتر تمرکز کنید.
تعهد به مشتری: ما در شرکت نمایندگی ساعی ترابر آرشام به ارائه خدمات با کیفیت بالا به مشتریان خود متعهد هستیم.
مزایای انتخاب شرکت نمایندگی ساعی ترابر آرشام به عنوان یک شرکت NVOCC برای حمل و نقل FCL
⦁ سرعت و دقت: ما حمل و نقل شما را به سرعت و بهموقع انجام میدهیم و در عین حال از دقت و احتیاط کامل برخورداریم.
⦁ ایمنی: محموله شما در تمام مراحل حمل و نقل به طور کامل بیمه شده و محافظت میشود.
⦁ خدمات کامل: ما طیف وسیعی از خدمات را ارائه می دهیم تا نیازهای حمل و نقل FCL شما را برآورده کنیم.
⦁ قیمتهای مقرونبهصرفه: شرکت نمایندگی ساعی ترابر آرشام نرخ های رقابتی را ارائه میدهد تا ارسالی مقرونبهصرفه به سراسر جهان داشته باشید.
⦁ پشتیبانی 24/7: ما همیشه به صورت 24 ساعته در 7 روز هفته (حتی روزهای تعطیل) در دسترس هستیم تا به سوالات شما پاسخ دهیم و به شما کمک کنیم.
سوالات متداول
منظور از FCL در حمل و نقل چیست؟
بار کامل کانتینر (FCL) زمانی است که یک محموله، کل کانتینر را اشغال میکند بدون اینکه فضایی بین محمولههای ارسالکننده دیگری به اشتراک گذاشته شود. جایگزین دیگر، حمل و نقل کمتر از بار کانتینر (LCL) است که در آن محمولههای حملکنندههای مختلف توسط شرکت NVOCC یا حملونقل بار در یک کانتینر ادغام میشوند.
LCL ارزانتر است یا FCL؟
وقتی با استفاده از FCL محموله را ارسال میکنید، هزینه ثابتی را برای استفاده از کل کانتینر پرداخت میکنید. هزینه هر cbm (متر مکعب) در FCL ارزانتر از هزینه هر cbm در روش حمل LCL است. با این حال، عوامل زیادی مانند جدول زمانی زنجیره تامین کسب و کار، نوع محموله، وزن و حجم محموله، مقصدی که قرار است حمل شود، و غیره وجود دارد که تعیین میکند آیا LCL مناسبترین گزینه است یا FCL.
ظرفیت کانتینر در FCL چقدر است؟
یک کانتینر کامل (FCL) با توجه به کشور مبدا، یک کانتینر استاندارد (طول 20 یا 40 فوت) است. FCL به این معنی است که بارگذاری به حداکثر وزن مجاز یا اندازهگیری کامل خود میرسد.
نیاز به حمل و نقل به روش FCL دارید؟
شما میتوانید برای اطلاع از جزئیات قیمت حمل به روش FCL، همین حالا با شرکت نمایندگی کشتیرانی ساعی ترابر آرشام (S.T.A SHIPPING) با شماره 02159245000 تماس بگیرید.